Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی شاکری، عضو سابق شورای شهر تهران درباره دلیل به حاشیه کشیده شدن شورای پنجم گفت: شورای پنجم با توجه به شرایطی که اتفاق افتاد خیلی سیاسی شد و مشابه شورای اول همه از یک فهرست رای آوردند.

مجتبی شاکری، عضو سابق شورای شهر تهران در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با بیان اینکه شورا با توجه به موقعیتی که دارد به خط مقدم اجرا خیلی نزدیک است و دارای اهمیت است، گفت: نمایندگی شورا با نمایندگی مجلس از نظر استقلال رای تفاوت زیادی دارد؛ در شورا قانون گذاری به نوعی انجام می شود، در خدمت حضور بی واسطه دارد و نظارت هم از دور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاکری درباره دلیل به حاشیه کشیده شدن شورای پنجم گفت: شورای پنجم با توجه به شرایطی که اتفاق افتاد خیلی سیاسی شد و مشابه شورای اول همه از یک فهرست رای آوردند. این سیاسی شدن موضوعات شهری را به حاشیه برد.

وی به عنوان نمونه از حاشیه های شورای پنجم از انتخاب شهردار تهران و ماجراهای عجیب و غریبی که اتفاق افتاد یاد کرد و گفت: در ماجرای انتخاب نجفی، خود شهردار می گفت نمی توانم و توانش را ندارم اما شورا اصرار داشت که می تواند. افشانی هم که با ماجرای قانون بازنشستگی حاشیه ساز شد. این مذاکرات بی فایده در موضوع انتخاب شهردار باعث شد که شهر معطل بماند.

عضو سابق شورای شهر پاشنه آشیل شهرداری تهران را از گذشته موضوع درآمد پایدار دانست و گفت: باید مدیریت شهری با تدابیری که دنبال میکند، بتواند این خلاء را پر کند. در دوره های قبل این خلاء با ساخت و سازهایی که صورت می گرفت و فعالیت هایی که وجود داشت، جبران شد.

وی با بیان اینکه با تغییر شرایط اقتصادی وکاهش ساخت و سازها، درآمد شهرداری به شدت افت کرد، گفت: شهرداری مجبور شد با درامدهایش خودش را اداره کند و به سراغ وام های بانکی کمتر برود؛ به همین دلیل با کاهش ریسک پذیری تقریبا همه پروژه ها تعطیل شد. برخی از پروژه ها حذف شد، برخی نیمه کاره شد و برخی به دلیل مشکلات درآمدی دچار مشکل شد.

شاکری دلیل کندی عملکرد شورا را برخی از شعارهای زودهنگامی دانست که امکان اجرایی شدن نداشت و افزود: در دوره ریاست حناچی بر شورای عالی شهرسازی بلندمرتبه سازی ها با مصوبه شورای عالی انجام می شد در حالی‌که شورای پنجم شعار "بلندمرتبه سازی ممنوع" سرداده بودند. این تناقض ها دست و پای شورا را بست.

عضو سابق شورای چهارم در ارزیابی نحوه تعامل دولت با شورا هم گفت:  مدام در شعارهای انتخاباتی شورا از تعامل با دولت و عدم توان شهردار قبلی دورچهارم در این موضوع گفته شد؛ با توجه به طلب 14 هزار میلیاردی شهر تهران از دولت ها، در دوره جدید وعده دادند که این مطالبات وصول خواهد شد. هنوز نتوانستند این مبلغ را دریافت کنند و هنوز دولت سهم خودش را نمی دهد و شهرداری در تعویض اتوبوس های فرسوده و توسعه حمل و نقل شهری با مشکل مواجه است.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش درباره ناتوانی شورای پنجم در تغییر نوع نگاه به پایتخت گفت: شورا در دریافت سهم بودجه از دولت برای پایتخت بودن تهران بی بهره مانده است. بالاخره شهری که بین شب تا روزآن 2 تا 3 میلیون نفر تفاوت در جمعیت است و از اطراف شهر به آن سفر می شود، هزینه اینها را چه کسی باید بدهد. اگر قرار است تهرانی ها با مالیات هزینه نگهداری شهر را پرداخت کنند، نباید صرف کسانی شود که اصلا تهرانی نیستند و شهروند این شهر نیستند و فقط در روز به این شهر تردد دارند.

وی مهمترین خلاء قانونی شورای پنجم را در پایان دوره برنامه پنجساله دوم شهرداری دانست و افزود: در سال 96 سند بالادستی که بتواند برنامه سالیانه را شکل بدهد طراحی و تصویب نشد. تیم جدید با صرف زمان متنابهی برای انتخاب شهردار از برنامه پنج ساله سوم غفلت کرد. با این مشکل بودجه سال 97 و 98 بدون برنامه بالادستی تصویب شد. اینکه سیاست های برنامه سوم تصویب شود کفایت نمی کند و لذا این عقب افتادگی همینطوری جلو آمده است.

شاکری یکدست بودن شورای شهر با رویکرد سیاسی را نقطه ضعف شورای پنج دانست و گفت:95 درصد مباحث و موضوعات شهری کارشناسی است و سیاسی نیست اما یک دست شدن رویکرد اعضای شورا باعث شد تا موضوعات شهری معطل باقی بماند؛ در شورا چالش صورت نمی گرفت و بحث کارشناسی مباحاثات با یکدیگر پیش نمی رفت. اگر یک مقدار یکی از اعضا می خواست زیادی بحث کند از ترس برچسب زیرسوال بردن شهردار یا چوب لای چرخ حل مسائل شهری گذاشتن سکوت می کرد.

عضو سابق شورای چهارم درباره اخراج رسانه ها از جلسات علنی شورای شهر در اوایل کار آن گفت: اینها موازی با جلسه علنی و بدون حضور رسانه ها یک جلسه دیگری تشکیل دادند که تاثیر بدی روی اصحاب رسانه داشت. نتایج که وارد جلسه علنی شد خیلی مضحک بود که بدون هیچ گونه مخالفتی مهمترین مسائل شهری تصمیم گیری شود. در جلسه مخفی جمعبندی و در جلسه علنی رای گیری انجام می گرفت و همه متحیر می شدند که چطور هیچ مخالفی ندارد.

وی با بیان اینکه وجود فهم نادرست از روند مدیریت شهرتهران ریسک پذیری شهردار را کم می کند گفت: یکی از کارهایی که در دوره قبل اتفاق افتاد این بود که اگر پروژه ای به بن بست می خورد، زمینی باید تملیک می شد، بزرگراهی باید ساخته می شد، نمی توانست ادامه پیدا کند؛ قدرت ریسک را مدیریت شهری آن موقع داشت، با مصوبه شورا در ردیف های بودجه جابجایی انجام می گرفت تا کار متوقف نشود. دخالت هایی که شورای پنجم در حوزه اجرایی آن هم بسیار جزیی انجام می دهد به جای اینکه کار را پیش ببرد مدیریت شهری را می ترساند.

شاکری شعار تعدیل نیرو در مدیریت شهری و شهرداری را چالش جدی دانست و گفت: هرگونه تسویه نیرو باید با یک درایتی صورت بگیرد تا مجموعه را مقابل شورا و مدیریت شهری قرار ندهد. ولی این اتفاق در شهرداری اینگونه پیش نرفت و حالا مشکل ساز شده است.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، محمدرضا قلندر شریف در گفتگویی با اشاره به جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، اظهارکرد: پس از کش و قوس‌های فراوان و طی فرآیند قانونی تایید و تصویب در کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی استان، مطالعات تدوین سند پهنه بندی حریم شهر مشهد در چارچوب طرح جامع توسعه و عمران شهر در شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور مطرح و به تصویب رسید.

وی گفت: مطابق با این طرح، حریم کلان‌شهر مشهد با مساحت ۸۷ هزار و ۸۸۰ هکتار مشتمل بر تعداد ۱۲۴ سکونتگاه با ۱۸۱ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت و هسته‌های صنعتی کارگاهی و فعالیتی بیشمار با برخورداری از فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بیشماری از جمله توپوگرافی مناسب، عرصه های سبز عمومی توسعه یافته، زیرساخت‌ها و تاسیسات زیربنایی، زیرساخت‌های تصفیه منابع آبی، فاضلابی و تولید آب خاکستری، شبکه راه‌های دسترسی و منظومه سکونتگاه‌های روستایی است.

شهردار مشهدمقدس افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر این ظرفیت‌ها به دلیل نبود طرح و برنامه مدون از سویی و ناهماهنگی در اقدامات سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول از سویی دیگر دستخوش سودجویی عمومی و آسیب‌هایی از حیث تشدید بهره‌برداری از منابع طبیعی، برهم خوردن تعادل نظام سکونت، فعالیت، سازمان فضایی، محیط زیست و ... شده است.

قلندر ادامه داد: بر همین اساس شهرداری مشهد در راستای تعیین تکلیف وضعیت سیاسی و اداری، به منظور بهبود و نظم بخشی به توسعه پایدار حریم در قالب نظام برنامه ریزی کشور، بر آن شد تا سند پهنه بندی حریم ذیل اسناد بالادستی را بر اساس اصول و معیارهایی منبعث از قوانین و مقررات، طرح‌های موضعی و فرادستی، خصوصیات طبیعی حاکم و ویژگی های نظامات مختلف تهیه و تصویب کند.

وی افزود: هدایت و انجام این طرح در قالب کمیته راهبری حریم متشکل از نمایندگان کلیه ارکان مدیریت شهری از جمله استانداری، شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی، محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، جهاد کشاورزی و ... در کارگروه‌ها و کمیسیون های شورای اسلامی شهر مشهد طی جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفت.

شهردار مشهدمقدس در ادامه به مهمترین رویکردها و سیاستهای پیشنهادی پهنه بندی حریم اشاره و اظهار کرد: بخشی از این رویکرد و سیاست های پیشنهادی در دو قالب حفاظت و پیشگیری از جمله حفاظت و صیانت از آبخوان مشهد منابع آبی همچون دریاچه سد طرق و بهره برداری بهینه از اراضی قهوه ای همچون کوره پزخانه های متروکه تعریف شده است.

وی افزود: در مجموع با پیش بینی این برنامه و سازو کارها، امید می رود با همت جمیع ارکان و دستگاههای اجرایی متولی، اهداف این طرح که توسعه پایدار، حفاظت و صیانت و بهبود کیفیت گستره حریم در تمامی ابعاد منطبق بر چشم انداز در افق طرح است، محقق شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904159

دیگر خبرها

  • روز عجیب شورای ششم؛ گریه چمران برای وحدت!
  • شهرداری قم در مسیر تغییر ریل / کیفی‌سازی فضای شهری در اولویت قرار گرفت
  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • انعقاد تفاهم‌نامه بین شهردار اصفهان و مدیرعامل بانک شهر برای توسعه همکاری‌ها
  • کلیات طرح تقاطع غیر همسطح آیت الله طالقانی شهرکرد تصویب شد
  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • پرسنل حجمی و شرکتی شهرداری ارومیه ساماندهی و تعیین تکلیف شوند
  • جلسه استیضاح شهردار ساری برگزار شد